Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 08:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/intern-polisrapport-det-tog-fem-veckor-for-polisen-att-gora-mobilanalyser/

SVERIGE

Intern polisrapport: Det tog fem veckor för polisen att göra mobilanalyser

Efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april begärde polisen ut omfattande underlag från de största mobiloperatörerna för att kunna klargöra hur gärningsmannens kontakter och rörelse­mönster såg ut. Men analysarbetet försenades i flera veckor på grund av strul med datafilerna.
Efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april begärde polisen ut omfattande underlag från de största mobiloperatörerna för att kunna klargöra hur gärningsmannens kontakter och rörelse­mönster såg ut. Men analysarbetet försenades i flera veckor på grund av strul med datafilerna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Terrorjakten efter attentatet på Drottninggatan försenades kraftigt på grund av strul med mobiloperatörerna. DN kan i dag avslöja att det tog fem veckor för polisen att analysera spår i mobiltrafiken efter eventuella medhjälpare till den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov.

Bristfälliga Excel-filer ledde dessutom till att polisen upptäckte intressanta mönster i terrorutredningen, som sedan visade sig inte stämma.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.