Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 08:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/interna-maktkampen-som-delar-moderaterna-i-goteborg/

SVERIGE

Interna maktkampen som delar Moderaterna i Göteborg

Till vänster på bilden, tagen i kommunfullmäktiges sessionssal, syns Hampus Magnusson intill Axel Josefson, vice respektive ordförande i Moderaternas fullmäktigegrupp.
Foto: Tomas Ohlsson, Tomas Ohlsson

Den maktkamp som pågått under flera år inom Moderaterna i Göteborg, ibland i det offentliga, ofta i det tysta, har åter kommit till ytan.

När fullmäktige nyligen skulle fatta beslut i den känsliga frågan om ebo-lagen valde partiets vice gruppledare Hampus Magnusson att meddela avvikande uppfattning – och stannade hemma, tillsammans med två partivänner.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.