Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/internutredning-sjukgymnast-orsakade-allvarlig-vardskada-hos-flera-patienter/

SVERIGE

Internutredning: Sjukgymnast orsakade allvarlig vårdskada hos flera patienter

En sjukgymnast i stadsdelen Östra Göteborg har enligt en intern utredning orsakat allvarlig vårdskada hos flera patienter.

Efter behandlingen ska de drabbade ha fått mer smärta, sämre rörelseförmåga och större behov av vård och omsorg än vad de annars skulle ha haft.

– Vår bild är att sjukgymnasten inte har varit medveten om att det har begåtts fel, säger Karin Malmberg, medicinskt ansvarig i stadsdelen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.