Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/is-barnen-riskerar-forsvinna-om-vi-inte-moter-dem-redan-pa-flygplatsen/

SVERIGE

”IS-barnen riskerar försvinna om vi inte möter dem redan på flygplatsen”

Fredrik Hallström, enhetschef på Säkerhetspolisen, mötte under onsdagen de 41 kommuner och stadsdelar som kan komma att ta emot återvändare från IS-kontrollerade områden i Syrien. ”Jag kan se att kommunerna har ett flertal utmaningar”, säger han.
Fredrik Hallström, enhetschef på Säkerhetspolisen, mötte under onsdagen de 41 kommuner och stadsdelar som kan komma att ta emot återvändare från IS-kontrollerade områden i Syrien. ”Jag kan se att kommunerna har ett flertal utmaningar”, säger han. Foto: Jonas Lindkvist

De 41 svenska kommuner och stadsdelar som eventuellt kommer att få ta emot återvändare från IS-kontrollerade områden i Syrien fick på torsdagen ta del av bland annat Säkerhetspolisens och UD:s bild av de utmaningar som väntar.

– Flera frågetecken kvarstår, sa Christina Kiernan, samordnare mot våldbejakande extremism i Stockholms stad efter mötet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in