Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/italien-hotas-av-domstol-for-flyktingfusk/

Sverige

Italien hotas av domstol för flyktingfusk

Bild 1 av 3 Italien väntas i år ta emot över 63 000 flyktingar. Ön Lampedusa mellan Sicilien och Tunisien är ofta båtflyktingarnas första möte med Europa, dit de tagit sig under mycket svåra omständigheter.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 3 Elena Basile var i Almedalen för att berätta om det italienska EU-ordförandeskapets prioriteringar för det andra halvåret 2014. Men Italiens Sverigeambassadör ville inte svara på DN:s frågor om fusk med flyktingregistrering.
Foto: THOMAS KARLSSON
Bild 3 av 3 ”Den enskilda medlemsstaten har ett ansvar att leva upp till den lagstiftning som finns”, säger migrationsminister Tobias Billström.
Foto: Thomas Karlsson

Sverige får ta allt större ansvar för asylsökande när Italien och andra EU-länder undviker att registrera flyktingar. EU:s flyktingkommissionär Cecilia Malmström (FP) överväger nu att dra Italien inför rätta. ”Det här är ett mycket allvarligt problem”, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in