Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-10 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ivo-kritiserar-lasarett-som-lamnade-svart-sjukt-barn-utan-lakare/

SVERIGE

IVO kritiserar lasarett som lämnade svårt sjukt barn utan läkare

Kritik riktas mot Nyköpings lasarett efter händelse där en svårt tarmsjuk pojke utan läkarassistans fördes till Astrid Lindgrens sjukhus i Solna.
Kritik riktas mot Nyköpings lasarett efter händelse där en svårt tarmsjuk pojke utan läkarassistans fördes till Astrid Lindgrens sjukhus i Solna. Foto: Anna Littorin / TT

En femårig pojke i Nyköping hade så svårt tarmvred att han måste ambulanstransporteras från stadens lasarett till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. En av pojkens föräldrar beskriver i sin anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) hur hon led med sin plågade son under den dramatiska kvällen i juletid 2016. Hon önskar att ingen annan ska behöva råka ut för något liknande.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in