Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-24 22:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-ar-ratt-stolt-over-sveriges-vag-riksdagsledamoten-som-hoppat-in-som-lakare-i-coronakrisen/

SVERIGE

”Jag är rätt stolt över Sveriges väg” – riksdagsledamoten som hoppat in som läkare i coronakrisen

Marie-Louise Hänel Sandström har två jobblegitimationer. Just nu är hon hemförlovad från uppdraget som riksdagsledamot för Moderaterna för att i stället bära Västra Götalandsregionens legitimationskort som läkare på vårdcentralen i Gråbo.
Marie-Louise Hänel Sandström har två jobblegitimationer. Just nu är hon hemförlovad från uppdraget som riksdagsledamot för Moderaterna för att i stället bära Västra Götalandsregionens legitimationskort som läkare på vårdcentralen i Gråbo. Foto: Jonas Lindstedt

GRÅBO. I Gråbo har ett gammalt bekant ansikte börjat framträda på datorskärmen när krassliga kopplar upp sig mot vårdcentralen.

Coronakrisen har tvingat bort riksdagsledamoten Marie-Louise Hänel Sandström från platsen i plenisalen i Stockholm. Då har hon letat sig ”hem” till sina gamla patienter.

– Jag ringde talmannen och frågade om jag kunde få hoppa in som läkare. Han sa ”Okej, det är en mycket bra idé, men glöm inte att du är riksdagsledamot i första hand”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in