Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-har-alltid-alskat-att-fa-hjalpa-och-ta-hand-om-manniskor/

SVERIGE GÅR SAMMAN

”Jag har alltid älskat att få hjälpa och ta hand om människor”

Hiba Hussein Hassen, Anab Maalin Dahir och Maryan Cali Mahmoud har varit grannar och vänner sedan de kom till Sverige från Somalia. Under coronakrisen har de haft svårt att hitta jobb, men sedan april gör de en samhällelig insats och stöttar vårdpersonalen med skyddsmateriel.
Foto: Magnus Hallgren

Maryanne Cali Mahmoud står långt ifrån arbetsmarknaden och har under coronakrisen haft svårt att få jobb. Men sedan några veckor tillbaka har plastfabriken Stegoplast ställt om sin verksamhet till att producera skyddsmateriel till vården och kunnat erbjuda jobb till ekonomiskt utsatta.

– Vi skrattar här hela dagarna samtidigt som vi gör en samhällelig insats, säger Maryanne.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.