Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-har-hamnat-i-en-livslogn-jag-har-skapat-mig-en-identitet/

SVERIGE

”Jag har hamnat i en livslögn, jag har skapat mig en identitet”

I förhör berättar den falske officeren som DN avslöjat för första gången om hur han gjorde karriär inom Försvarsmakten trots att han kastats ut från officersutbildningen och bedömts som opålitlig.
Foto: Alexander Mahmoud

Den falske officeren har hittills inte velat uttala sig efter att ha avslöjats av DN. Men i förhör med polisen berättar han för första gången hur det gick till när han förfalskade sina meriter och gjorde karriär utan att avslöjas.

– Det handlar om en livslögn där min omgivning tror på det här. Jag tror nästan på det själv, säger han i förhör.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.