Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 03:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jamstalldhetsministern-vi-har-ett-stort-problem-med-rasism-i-samhallet/

SVERIGE

Jämställdhetsministern: ”Vi har ett stort problem med rasism i samhället”

”Från politikens sida tycker jag vi behöver ta ett tydligare ansvar och stå upp för alla människors lika värde”, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).
Foto: Jessica Gow/TT

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) tycker att både politiker och enskilda individer kan göra mer för att bekämpa främlingsfientliga attityder, vilka belyses i en ny undersökning.

– Jag tror att vi behöver bli ännu mer medvetna i Sverige om att vi har de här samhällsutmaningarna i vårt land, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.