Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jamstalldhetsmyndigheten-kommunerna-maste-rusta-for-att-stodja-fler-valdsutsatta-kvinnor-och-barn/

SVERIGE

Jämställdhetsmyndigheten: Kommunerna måste rusta för att stödja fler våldsutsatta kvinnor och barn

Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag menar att samhället måste ta ansvar för stödet till kvinnor och barn som utsätts för våld av sina närstående.
Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag menar att samhället måste ta ansvar för stödet till kvinnor och barn som utsätts för våld av sina närstående. Foto: Magnus Andersson/TT

Flera faktorer pekar mot att våldet mot kvinnor och barn ökat i Sverige under coronapandemin. Jämställdhetsmyndigheten menar att samhället nu behöver ta höjd för ett ökat behov av stöd.

– Man måste vara på tårna när det gäller det här, säger Lena Ag generaldirektör.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.