Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Jätteslagsmål utanför Malmö

Två personer har gripits och fyra personer skadades i samband med ett större bråk på en parkeringsplats i Oxie centrum utanför Malmö på lördagskvällen.

Enligt polisen i Skåne började bråket på parkeringsplatsen i Oxie vid 19-tiden. Ett stort antal personer, från vad som av polisen beskrivs som två olika släkter, angrep varandra med knivar, slagträn och brädor och ett 30-tal poliser skickades till platsen för att stoppa slagsmålet.

– Från början var det tio personer som angrep fyra andra och misshandlade dem bakom Oxie centrum. Sedan gick djungeltelegrafen och som mest var det omkring 200 personer på platsen från båda sidorna, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen till DN.se.

Fyra personer fick skador varav tre fördes till Universitetssjukhuset i Malmö i ambulans. Ingen av de tre ska ha fått allvarliga skador. Akutmottagningarna har spärrats av för att förhindra att några ska försöka ta sig in och fortsätta angreppen. Ett stort antal personer befinner sig utanför akuten.

Parkeringsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning och vid 22.30-tiden genomförde polisen fortfarande dörrknackning i området.

Två personer har hittills gripits misstänkta för grov misshandel.

– Men det kan komma att rubriceras som mordförsök, säger Hans Nilsson.

Polisen i Skåne förbereder sig nu för att ytterligare personer kan vara på väg till Oxie från andra håll i Sverige. Den kommendering som befinner sig på Malmöfestivalen kan komma att kopplas in när festivalen är slut senare i natt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.