Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 19:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jeanette-bonnier-slakten-far-inte-arva-mina-andelar/

SVERIGE

Jeanette Bonnier: ”Släkten får inte ärva mina andelar”

Jeanette Bonnier.

Jeanette Bonnier, 80, äger ensam en tiondel av Bonnierkoncernen. Hon är en av Sveriges rikaste och en tung makthavare som sitter i styrelsen för DN, Expressen och Svensk Filmindustri.

Inför Dagens Nyheters 150-årsjubileum nästa vecka avslöjar hon att hennes släktingar inte kommer att få ärva hennes ägarandel i Bonnier. I stället ska en stiftelse varje år dela ut miljonavkastningen till konstnärer, forskare och förföljda journalister.

I samtal med Lördags­magasinet diskuterar Jeanette Bonnier tidningskrisen, smärtan när hennes dotter dog och hur anti­semitismen drabbat henne och familjen Bonnier.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.