Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/johan-carlsson-smittan-kom-in-fran-lander-som-gick-under-var-radar/

SVERIGE

Johan Carlson: Smittan kom in från länder som gick under vår radar

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Under några sportlovsveckor i slutet av februari och början av mars reste närmare en miljon svenskar utomlands. När de kom tillbaka bar kanske hundratals av dem med sig ett nytt och nästan okänt virus.

– Våra blickar riktades mot Italienresenärerna, men i dag vet vi att smittan kom in från en rad andra länder som gick under vår radar, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i en stor DN-intervju.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.