Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Kända moderater ger Borg sitt stöd

Förra helgen ska den tidigare moderata finansministern Anders Borg ha trakasserat kvinnor och män under en fest i Stockholms skärgård, enligt uppgifter i Aftonbladet.

I ett inlägg på Facebook skriver Anders Borg att han drabbades av en ”blackout”. Han är ångerfull och besviken på sig själv.

Men flera kända moderater erbjuder Anders Borg sitt fulla stöd.

Kristoffer Tamsons, moderat trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting och tidigare stabs- och planeringschef i Fredrik Reinfeldts statsrådsberedning, skriver på Facebook att Borgs beteende är mänskligt.

”Så länge vi är människor gör vi fel. Ibland stora och ibland mindre. Det som gör oss mänskliga är att vi erkänner och ber om ursäkt för våra fel och brister”, skriver Kristoffer Tamsons.

Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare moderat infrastrukturminister, erbjuder Anders Borg sitt stöd genom att publicera en hund med ett rosa hjärta i munnen.

Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten och tidigare ordförande för Moderata kvinnoförbudet, tröstar Borg med en figur som skickar hjärtan.

Den moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström skriver: ”Alla kan vi göra och säga korkade saker men få får det i media. Bra att du ber om ursäkt även offentligt! Tänker på dig!”.

Även representanter från näringslivet stöttar Anders Borg på Facebook.

Marita Ljung, chef för avdelningen Samhällsengagemang och Relationer på Swedbank och tidigare centerpartistisk statssekreterare, skriver:

”Håll i och håll ut - modigt hanterat”.

Läs mer: Borg ber om ursäkt för olämpligt beteende

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.