Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/klimatkvallen-i-goteborg-ar-akut-aktuell/

Sverige

”Klimatkvällen i Göteborg är akut aktuell”

Greta Thunberg deltar i en manifestation för klimatet i London. Foto: Roger Turesson

Klimatkrisen påverkar oss alla och mycket talar för att de kommande årtiondena har stor betydelse för mänsklighetens framtid. För att lyfta frågan bjuder Dagens Nyheter tillsammans med Bokmässan, Svenska Kyrkan och bokförlaget Polaris in till en klimatkväll på Göteborgs Konserthus den 27 september.

– Klimatkvällen i Göteborg är akut aktuell och hamnar mitt i tiden – samtidigt med både Bokmässan och den pågående globala klimatstrejken som Greta Thunberg har initierat. Vi vill samla till ett brett samtal om en gemensam existentiell ödesfråga: djupt, allvarligt och insiktsfullt – men också med plats för hopp och kanske lite humor, säger DN:s kulturchef Björn Wiman.

Björn Wiman har skrivit många krönikor om just klimatet det senaste året och kommer själv att vara med på scenen under kvällen. Deltar gör bland andra också ärkebiskop Antje Jackelén, opinionsbildaren Anders Wijkman och den amerikanske författaren David Wallace-Wells som skrivit boken ”Den obeboeliga planeten”. En videointervju med klimataktivisten Greta Thunberg kommer också att visas.

Att klimatkvällen kommer att hållas i just Göteborg beror dels på att den årliga bokmässan samtidigt hålls i staden men också att DN just har öppnat en lokal nyhetsredaktion där. 

– Klimatkvällen är också ett sätt att visa att DN numera finns på plats i Göteborg. Det ska bli inspirerande att möta våra engagerade läsare på Konserthuset, säger Björn Wiman. 

Klimatkvällen arrangeras i samarbete med Göteborgs Konserthus. Här hittar du mer information.