Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 20:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/klimatsmart-med-insekter-pa-tallriken/

Sverige

Klimatsmart med insekter på tallriken

Bild 1 av 3 Mjölmaskar är inte den enda klimatsmarta proteinkällan som Nutrient vill sälja i framtiden. Här provsmakar Adam Engström på en variant av den indonesiska produkten tempeh, baserad på gula ärtor. Montaser Alhaj och Ellinor Ancher Drugge tittar på.
Foto: Anna-Lena Wejderman
Bild 2 av 3 Mikrobiologen Montaser Alhaj och KTH-studenten Adam Engström klickade direkt när de möttes.
Foto: Anna-Lena Wejderman
Bild 3 av 3 Av mjölmaskar har Nutrient skapat två prototyper – ett proteinpulver och en omega-3-olja.
Foto: Anna-Lena Wejderman

Avesta. Insekter är både näringsrika och klimatvänliga. Därför rustar nu livsmedelsindustrins innovatörer inför dagen då det blir tillåtet att sälja insektsbaserad mat i svenska butiker.

– Vi befinner oss i början av en lantbruksrevolution, säger Adam Engström, grundare av företaget Nutrient som gör proteinpulver av larver.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in