Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/knepet-som-far-dig-att-ata-mer-gront-pa-buffen/

Sverige

Knepet som får dig att äta mer grönt på buffén

Bild 1 av 3 Patrik Strömberg är kökschef på restaurangen i Solna.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 3
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 3 Billy Ramström och Markus Kroon tar för sig av pastan med grönsaker, båda tycker att den nya ordningen är bra.
Foto: Paul Hansen

När frukt och grönsaker flyttades fram på buffén och köttet kom längre bort började lunchgästerna äta mer grönt. Metoden kallas "nudging" och går ut på att locka människor att göra hållbara val.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in