Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 02:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/knivhogg-kvinna-i-brak-om-busskort-19-aring-doms-for-mordforsok/

Sverige

Knivhögg kvinna i bråk om busskort – 19-åring döms för mordförsök

En 19-årig kvinna döms till fängelse sedan hon angripit en kvinna och huggit henne flera gånger med en kniv. Upprinnelsen till attacken skall enligt Borås Tidning vara ett bråk om ett busskort.

Offret och den dömda kvinnan var bekanta med varandra och när ett bråk uppstod om ett busskort anföll 19-åringen sin väninna med en kniv och högg henne flera gånger.

När polis senare samma kväll kom till platsen var den knivhuggna kvinnan i mycket dåligt skick och befann sig enligt vittnesmål från en av polisernas i ett ”svävande medvetande”, skriver BT.

19-åringen döms för mordförsök till fängelse i sex år och åtta månader. Hon skall därtill betala nästan 139.000 kronor i skadestånd till den kvinna hon skadade.