Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 14:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/knivskars-i-matbutik-slumpmassigt-utvald/

Sverige

Knivskars i matbutik – slumpmässigt utvald

En kvinna knivskars i magen inne på ICA Maxi i Olofström på torsdagen. Gärningsmannen kunde snabbt gripas på platsen och är misstänkt för försök till mord. Offret uppges ha valts ut slumpmässigt.

Rätta artikel

Enligt kammaråklagare Malin Niklasson har man genom övervakningsfilmer och korta vittnesförhör skaffat sig en bild av hur händelsen gått till inne i matbutiken.

– Det var ett relativt snabbt händelseförlopp där gärningsmannen helt plötsligt, slumpmässigt, angriper en kund. Det visar sig att han har en kniv och att kunden blir knivskadad i magen, säger Malin Niklasson och uppger att det rör sig om en kökskniv.

Åklagaren tror att mannen har fått tag i kniven inne på ICA Maxi då man hittat en tom förpackning i butiken. Gripandet ska ha varit odramatiskt och enligt uppgifter från polisen ska det ha skett av en ledig polisman.

– Gärningsmannen har efter angreppet gått lugnt från platsen och en annan kund i butiken har uppmärksammat honom och stoppat honom, säger Malin Niklasson.

Det finns inget som tyder på att mannen och kvinnan ska känna varandra. Åklagaren har fram till söndag på sig att besluta om mannen ska begäras häktad.

Det är oklart hur skadad kvinnan är och om hon har förhörts av polis.

– Jag har inte fått några uppgifter om att kvinnan har kunnat höras, säger Malin Niklasson.

Läs mer: Kvinna till sjukhus efter att ha skurits i matbutik