Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kokain-gravdes-ner-pa-lekplats/

Sverige

Kokain grävdes ner på lekplats

Ett kokainparti har hittats på en lekplats i Borås, rapporterar Borås Tidning.

Rätta artikel

En person som var ute och gick i området Trandared på söndagen noterade att en vuxen person stod och grävde i en sandlåda och valde att kontakta polis.

När polisen kom till platsen fann de cirka 35 gram portionsförpackat kokain. Gatuvärdet beräknas till runt 35.000 kronor.

– Det är rätt mycket får man säga. Det var helt klart avsett för försäljning och inte eget bruk, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, till tidningen.

Det är inte ovanligt att försäljare gömmer narkotika på offentliga platser för att skydda sig själva, enligt Johansson, men att förvara kokain på en lekplats är att utsätta barn för en stor fara.

– Det är givetvis högst olämpligt. Det vistas barn där som kan tro att det är godis eller liknande om de hittar det. Det är ju livsfarligt.

Narkotikan kommer att skickas till Nationellt forensiskt centrum för analys och spårsäkring.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt