Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kottet-ingen-vill-ha-serveras-pa-krogen-1/

Sverige

Köttet ingen vill ha serveras på krogen

Bild 1 av 2 Stjärnkockarna Peter Andersson och Fredrik Johnsson på restaurang Volt i Stockholm inspekterar gödkalvsbitarna som DN tog med sig.Jonas Eriksson
Foto: Jonas Eriksson
Bild 2 av 2 Det ljusa kalvköttet är från Holland medan det rödare är svenskt. Jonas Eriksson
Foto: Jonas Eriksson

Importerat kalvkött från djur som fått stora mängder antibiotika under uppfödningen serveras fortfarande på restauranger, trots att de stora svenska matkedjorna slutat sälja kalv från bland annat Holland och Tyskland. Köttet är mört, är argumentet. Men mör är inget kvalitetsmått, kontrar andra krögare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in