Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-brand-i-industriomrade-i-lulea/

Sverige

Kraftig brand i industriområde i Luleå – allmänheten varnades

En pizzeria och en bilverkstad totalförstördes vid en brand på Storhedens industriområde i Luleå på lördagen. När branden var som mest utvecklad varnades allmänheten i Luleå genom ett så kallat VMA.

Tre styrkor från Luleå, Piteå och Boden skickades till platsen på industriområdet och arbetade under tre timmar med att bekämpa elden som började i pizzerian. Larmet kom in 20.22. 

– När vi kom fram kunde vi få ut de gasoltuber som fanns inne på verkstaden innan elden spred sig dit. Men det gick inte att rädda de båda byggnaderna utan de totalförstördes, säger Robert Sundbom, styrkeledare vid räddningstjänsten i Luleå.

Efter midnatt kunde brandkåren övergå till att bevaka brandplatsen och polisen kunde dra ned på sina avspärrningar. Då hade elden kunnat begränsas.

– Vi lyckades hindra elden från att sprida sig till andra byggnader men bevakningen av brandplatsen kommer att pågå hela natten, säger Robert Sundbom vid 00.30-tiden.

När branden var som värst utvecklades stora mängder rök och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades och alla som befann sig i området uppmanades att stänga fönster, dörrar och ventilation på grund av den kraftiga rökutvecklingen. 

Det finns inga uppgifter om personskador.