Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-explosion-i-lund/

Sverige

Kraftig explosion i Lund – två till sjukhus

Bild 1 av 3 Explosionen lämnade ett hål i fasaden på huset.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 3 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer greps under kvällen sedan deras ugn exploderat i stadsdelen Kobjer i Lund vid på fredagen. De båda misstänks för grov allmänfarlig vårdslöshet sedan de glömt sprejburkar i ugnen.

Det var vid 18-tiden på fredagen som en kraftig explosion tryckte ut delar av en yttervägg i ett flerfamiljshus i stadsdelen Kobjer i Lund. 

Bombtekniker skickades till platsen och kunde konstatera att det inte rörde sig om något attentat eller tillverkning av bomber.

De båda personerna i lägenheten, en man och en kvinna, fördes till sjukhus med lättare skador men fick några timmar senare lämna sjukhuset sedan de gripits av polis.

– Mannen och kvinnan har berättat att de haft flera flaskor som man sprutar färg med i ugnen och att de sedan glömt att de var där när de skulle använda den för att baka, säger Rickard Lundqvist som är presstalesperson för polisen i region syd.

Flaskorna exploderade när värmen i ugnen steg.

Varför de båda förvarat sprejflaskorna där vill polisen inte gå in på:

– Vi har fått en förklaring men vill tills vidare behålla den för oss själva.

Ingen av de två skadades allvarligt och vid 22-tiden på kvällen bedömdes båda kunna föras över till polisens förvar.