Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 21:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-explosion-i-malmo-10/

Sverige

Kraftig explosion i Malmö

00:36. Entrén till en jourbutik sprängdes i natt bort i en kraftig explosion vid Nobeltorget i Malmö. Inga personer skadades dock.
Entrén till en jourbutik i Malmö sprängdes natten till tisdag.
Bild 1 av 1 Entrén till en jourbutik i Malmö sprängdes natten till tisdag. Foto: Patrick Persson

Entrén till en jourbutik har sprängts bort i en kraftig explosion vid Nobeltorget i Malmö. Larmet kom strax före klockan 02, uppger polisen på sin sajt. Det är ännu oklart om det fanns något hot riktat mot butikens ägare, enligt polisen.

Rätta artikel

Flera billarm startade i området efter den kraftiga smällen.

– Det var en kraftig smäll med flera inringare, ingen som har sett någonting utan vi får själva leta upp platsen, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd till Kvällsposten.

Polisen arbetar på platsen med att reda ut vad som hänt. Inga personskador har noterats, och polisen har inledningsvis ingen misstänkt.

– Vi kan ännu inte svara på om det fanns något hot riktat mot butikens ägare. Det är något som vi utreder vidare, säger Kim Hild, presstalesperson på polisområde Syd. 

Man utreder även om det finns kopplingar till tidigare sprängningar, ännu finns det dock inget konkret som pekar på det, enligt polisen.

Entrén till en jourbutik i Malmö sprängdes natten till tisdag.
Entrén till en jourbutik i Malmö sprängdes natten till tisdag. Foto: Patrick Persson

Ämnen i den här artikeln:

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt