Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 21:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-okning-av-brott-bland-gatubarn/

SVERIGE

Kraftig ökning av brott bland gatubarn

Bild 1 av 3 En misstänkt gärningsman fotograferas av övervakningskamera när han går av en buss i Göteborg. Kort därpå ska han ha rånat en student på bland annat telefon och plånbok.
Foto: Polisen
Bild 2 av 3 Övervakningsbild föreställande två personer som stjäl parfym på Åhléns Skanstull, Stockholm. Påsen som förekommer på bilden är preparerad med folie för att butikens larmbåge inte ska utlösas.
Foto: Polisen
Bild 3 av 3 Marockansk pojke grips av polis i t-banan Solna Centrum misstänkt för rån.
Foto: Polisen

Gatubarn från svåra förhållanden i fattiga länder misstänks allt oftare för brott i Sverige. En intern polisrapport som DN läst visar en kraftig ökning av stölder, narkotikabrott och våldsbrott i Stockholms län. Låg ålder gör att de gripna nästan alltid släpps innan utredningen är klar, och många återfaller snabbt i nya brott.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.