Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kritik-mot-riksaklagaren-efter-dns-granskning/

SVERIGE

Kritik mot riksåklagaren efter DN:s granskning

3 min 1 sek. Riksåklagaren Petra Lundh anställde en av sina tidigare närmsta kollegor som rättschef. Rättschefen hjälpte därefter en av sina vänner och sin dotter att få jobb på Åklagarmyndighetens huvudkontor.

Riksåklagaren gav ett toppjobb till en tidigare kollega, som i sin tur hjälpte sin dotter och sin vän till jobb på Åklagarmyndigheten. Nu får agerandet hård kritik från experter.

– Det här är allvarligare än vad de själva tror. Riksåklagaren och hennes myndighet är den yttersta fanbäraren för god etik, säger Louise Bringselius som forskar om ledning i offentlig sektor.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.