Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Kritiken mot svensk polis en världsnyhet

Händelserna i Kungsträdgården har blivit en världsnyhet. Franska, tyska och brittiska tidningar och nyhetssajter har alla haft omfattande bevakning av fallet.

I ljuset av det som hände i Köln under nyårsnatten så har världens media rapporterat om hur sexuella ofredande också förtigits av svensk polis.

Tidningar och nyhetssajter som New York Times, L’Express, The Independent och BBC har alla en omfattande rapportering i ämnet.

Flertalet sajter citerar Dagens Nyheter men tidningar som brittiska The Guardian har också gått vidare med egna intervjuer och citerar statsminister Stefan Löfvens kritik mot svenska polisen. Tidningen låter också svensk polis komma till tals om hur det kom sig att händelserna i Kungsträdgården inte kom till allmänhetens kännedom.

Samtliga nyhetssajter drar paralleller till händelserna i Köln under nyårsnatten, när den tyska polisen förteg upp till 90 brottsanmälningar, vilka inte kom till allmänhetens kännedom.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.