Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kritiserade-romosseskolan-tar-over-extremismkopplade-skolans-lokaler/

SVERIGE

Kritiserade Römosseskolan tar över extremismkopplade skolans lokaler

Här, i en lokal i stadsdelen Agnesberg i Angered i Göteborg, höll tidigare den av Skolinspektionen nu stängda Lilla Vetenskapsskolan/Safirskolan till. Till hösten ämnar Römosseskolan ta över lokalerna.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Så sent som i mars i år kritiserade återigen Skolinspektionen den muslimska friskolan Römosseskolan i Angered i Göteborg för könsuppdelade lektioner.

Nu planerar skolan, där ex-riksdagsledamoten Abdirizak Waberi är rektor, att till hösten öppna ytterligare en skola i Göteborg.

Det sker i samma lokaler som den extremismkopplade Safirskolan tvingades lämna i vintras efter att den förlorat tillståndet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.