Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kritiserade-romosseskolan-tar-over-extremismkopplade-skolans-lokaler/

SVERIGE

Kritiserade Römosseskolan tar över extremismkopplade skolans lokaler

Här, i en lokal i stadsdelen Agnesberg i Angered i Göteborg, höll tidigare den av Skolinspektionen nu stängda Lilla Vetenskapsskolan/Safirskolan till. Till hösten ämnar Römosseskolan ta över lokalerna.
Här, i en lokal i stadsdelen Agnesberg i Angered i Göteborg, höll tidigare den av Skolinspektionen nu stängda Lilla Vetenskapsskolan/Safirskolan till. Till hösten ämnar Römosseskolan ta över lokalerna. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Så sent som i mars i år kritiserade återigen Skolinspektionen den muslimska friskolan Römosseskolan i Angered i Göteborg för könsuppdelade lektioner.

Nu planerar skolan, där ex-riksdagsledamoten Abdirizak Waberi är rektor, att till hösten öppna ytterligare en skola i Göteborg.

Det sker i samma lokaler som den extremismkopplade Safirskolan tvingades lämna i vintras efter att den förlorat tillståndet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in