Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Kritiskt för man skadad i Gävlebråk

Två män i 20-årsåldern skadades vid ett stort slagsmål i centrala Gävle på lördagskvällen. En av dem fick livshotande skador och ska ha förlorat mycket blod.

– Läget för honom är fortsatt kritiskt och han har inte kunnat höras. Han har fått någon form av stickskador, sade Robin Simonsson vid åklagarmyndighetens presstjänst till TT vid 16-tiden på söndagen.

Ett tiotal män ska ha varit inblandade i slagsmålet som uppges ha varit mycket våldsamt. Två män, en 19-åring och en 44-åring, har anhållits misstänkta för mord- alternativt dråpförsök.

– De ska förhöras under kvällen, säger Robin Simonsson.

Delar av centrala Gävle spärrades av efter slagsmålet och polisens tekniker fortsatte under söndagen att säkra spår av blod på platsen för att för att försöka få fram ett händelseförlopp, uppger gd.se.

Både offren och de misstänkta gärningsmännen ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.