Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kryssningar-fran-stockholm-stalls-in/

Sverige

Kryssningar från Stockholm ställs in

Birka Cruises och Tallink Silja ställer in alla avgångar till och med den 7 april på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Birka Cruises och Tallink Silja ställer in alla avgångar till och med den 7 april på grund av coronaviruset. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Rederierna Tallink Silja och Birka Cruises ställer in trafiken från Stockholm med anledning av coronaviruset. Birkas kryssningsavgångar ställs in från och med söndagen fram till den 7 april.

TT Text

Uppdatering 200315: Texten har tillfogats ett förtydligande

”Just nu ligger hela vårt fokus på att rida ut stormen som den senaste tidens oro för coronaviruset har skapat. Rederinäringen och den övriga turism- och resebranschen är i oroliga tider extra utsatt och därför behöver vi i nuläget vara proaktiva och ta till den här typen av insatser”, skriver Birka Cruises vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Konkurrenten Tallink Silja fattar ett liknande beslut. Färjan Baltic Queen avreste från Stockholm på lördagen som vanligt, men det var den sista avgången på ett tag. Från och med söndag kommer bolagets färjor Baltic Queen och Victoria I att ställas i Tallinn.

”Vi är redo att vidta alla nödvändiga åtgärder och agera beslutsamt samt utan dröjsmål i den nuvarande situationen. Vi kommer att samarbeta med myndigheterna för att hitta de bästa lösningarna för att förhindra spridning av viruset” säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp, i ett pressmeddelande.

TT har sökt Viking Line, som på lördagskvällen inte hade någon information om inställda avgångar på sin hemsida.

Läs mer: UD avråder från resor till alla länder 

Förtydligande: Det är färjorna Baltic Queen och Victoria I som Tallink Silja ställer i Tallinn.