Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 20:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kryssningar-fran-stockholm-stalls-in/

SVERIGE

Kryssningar från Stockholm ställs in

Birka Cruises och Tallink Silja ställer in alla avgångar till och med den 7 april på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Birka Cruises och Tallink Silja ställer in alla avgångar till och med den 7 april på grund av coronaviruset. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Rederierna Tallink Silja och Birka Cruises ställer in trafiken från Stockholm med anledning av coronaviruset. Birkas kryssningsavgångar ställs in från och med söndagen fram till den 7 april.

TT Text

Uppdatering 200315: Texten har tillfogats ett förtydligande

”Just nu ligger hela vårt fokus på att rida ut stormen som den senaste tidens oro för coronaviruset har skapat. Rederinäringen och den övriga turism- och resebranschen är i oroliga tider extra utsatt och därför behöver vi i nuläget vara proaktiva och ta till den här typen av insatser”, skriver Birka Cruises vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Konkurrenten Tallink Silja fattar ett liknande beslut. Färjan Baltic Queen avreste från Stockholm på lördagen som vanligt, men det var den sista avgången på ett tag. Från och med söndag kommer bolagets färjor Baltic Queen och Victoria I att ställas i Tallinn.

”Vi är redo att vidta alla nödvändiga åtgärder och agera beslutsamt samt utan dröjsmål i den nuvarande situationen. Vi kommer att samarbeta med myndigheterna för att hitta de bästa lösningarna för att förhindra spridning av viruset” säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp, i ett pressmeddelande.

TT har sökt Viking Line, som på lördagskvällen inte hade någon information om inställda avgångar på sin hemsida.

Läs mer: UD avråder från resor till alla länder

Förtydligande: Det är färjorna Baltic Queen och Victoria I som Tallink Silja ställer i Tallinn.

Ämnen i artikeln

Kryssning
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt