Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 12:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kth-forskare-arbetar-med-ny-testmetod-ska-visa-vilka-som-kan-aterga-till-arbetet-utan-att-smitta/

SVERIGE

KTH-forskare arbetar med ny testmetod: ”Ska visa vilka som kan återgå till arbetet utan att smitta”

Bild 1 av 2
Foto: Privat
Bild 2 av 2
Foto: Axel Riese

Forskare på KTH i Stockholm arbetar med att utveckla en storskalig metod som snabbt ger svar på om en person har haft covid-19 och därmed är immun mot sjukdomen.

– Testet ska visa vilka som kan återgå till arbetet utan att föra smittan vidare. Det är särskilt viktigt för anställda inom sjukvården och äldrevården, säger professor Sophia Hober, som leder projektet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.