Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kulturministern-orolig-for-valdsam-helg-i-goteborg/

SVERIGE

Kulturministern orolig för våldsam helg i Göteborg

1 min 10 sek. Amanda och 10-åriga dottern Mod Duregård vara med i manifestationen mot nazism på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Även kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) var på plats.
Bild 1 av 1 Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (tv), kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mitten) och i bakgrunden utbildningsminister Gustav Fridolin deltar i en manifestation för öppenhet, demokrati och mot nazism arrangerad av S, M, MP, V, L och KD i Göteborg.
Foto: Adam Ihse/TT

GÖTEBORG. Ett tusental människor samlades i centrala Göteborg för att manifestera för öppenhet och demokrati och mot lördagens nazistdemonstration. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) erkände att hon tillhör dem som känner oro över risken för våldsamheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.