Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kungaparet-med-hund-onskar-god-jul/

Sverige

Prinsessbarnen Estelle och Oscar tackar juljobbande poliser med pepparkakor

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar under besöket hos Norrmalmspolisen. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Här besöker kronprinsessan Victoria och familjen Norrmalms polisstation i Stockholm – på julafton.

Prinsessan Estelle och Prins Oscar passade på att bjuda poliserna på pepparkakor och familjen skickar en hälsning till de som jobbar under julen. 

DN Text

Besöket gjordes på eftermiddagen när de poliser som skulle arbeta eftermiddags- och kvällspasset samlades. Syftet med besöket var att tacka alla polisanställda för det jobb de gör.

”Ett stort tack till militärer, poliser, brandmän, sjö- och fjällräddare, kustbevakare, tulltjänstemän, väktare, ordningsvakter, vård- och omsorgspersonal, kollektivtrafikpersonal och alla andra som arbetar under julen!”, skriver kungahuset på Instagram.

Prins Daniel, Estelle, Oscar och Victoria. Foto: Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna

Hela kronprinsessfamiljen var där, Victoria, Daniel samt barnen Estelle och Oscar – som bjöd poliserna på pepparkakor inför arbetspasset. 

Kungaparet önskade under julaftonsmorgonen god jul med ett inlägg på kungahusets Instagramkonto. Flankerad av drottning Silvia och kung Carl Gustaf sänds hälsningen även från kungaparets hund Brandie, en femårig bayersk viltspårhund.

Kungahuset firar traditionellt jul på Drottningholms slott. Den här tiden på året innebär dubbelt firande för drottning Silvia, som fyllde 76 år den 23 december. 

Samtidigt passar statsminister Stefan Löfven på att önska god jul och tacka alla som jobbar under helgerna.

”Ulla och jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi vill också passa på att framföra vår tacksamhet till alla er som jobbar under jul- och nyårshelgerna. Tack för att ni håller i gång landet och ser till att samhället är starkt medan många njuter av ledighet”, skriver han på Instagram tillsammans med en bild på honom och hustrun Ulla Löfven.

Läs mer: 

Kungen bar sin egen portfölj – hyllas i Indien

Madeleines barn och Carl Philips barn inte längre en del av kungahuset