Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 13:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kurdiska-sandebudet-norra-syrien-riskerar-bli-ett-nytt-kalifat-nar-terrorister-flyr/

Sverige

Kurdiska sändebudet: Norra Syrien riskerar bli ett nytt kalifat när terrorister flyr

Rojavakurdernas representant Ilham Ahmed påminde den svenska regeringen om vilket hot som hämndlystna IS-terrorister som återvänder till Sverige kan utgöra. Till vänster Shiyar Ali, det kurdiska självstyrets Sverigerepresentant.
Rojavakurdernas representant Ilham Ahmed påminde den svenska regeringen om vilket hot som hämndlystna IS-terrorister som återvänder till Sverige kan utgöra. Till vänster Shiyar Ali, det kurdiska självstyrets Sverigerepresentant. Foto: Lisa Mattisson

Efter Turkiets attack har hundratals IS-terrorister och anhöriga i nordöstra Syrien rymt, har kurdiska myndigheter tidigare uppgivit. Upprorsförsök sker i flera kurdiska fängelser för jihadister.

– Den svenska regeringen förstår att de här terroristerna utgör ett hot mot Sverige, säger den kurdiska politikern Ilham Ahmed efter att ha träffat utrikesminister Ann Linde (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in