Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Kvinna anhållen efter knivmord

Ytterligare en person har anhållits i utredningen av knivmordet i måndags på en 19-årig kvinna i Landskrona, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö. Uppgiften bekräftas av polisen.

– Det gäller en kvinna född i 1973. Hon greps klockan 18 på onsdagskvällen och anhölls klockan 20.45, berättar polisens informatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Brottsrubriceringen när det gäller kvinnan är ”mord, alternativt anstiftan till/delaktighet i mord”. Hon är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Sedan tidigare sitter en 16-årig pojke anhållen som skäligen misstänkt för mord. Han greps kort efter det att den 19-åriga kvinnan dödats i sitt hem och beskrivs av polisen som ”närstående” till offret. Misstanken mot honom är oförändrad och hans häktningsförhandlingar hålls på fredagens förmiddag.

Under onsdagen blev det känt, att 19-åringen en tid känt sig hotad och varit i kontakt med en stödföreningen som uppger sig ha försökt få till stånd ett skyddat boende åt henne i en annan kommun, genom socialförvaltningens försorg.

I flera kommentarer på onsdagen beskrevs mordet som ett troligt hedersmord, men polisen har inte bekräftat den bilden. Vad gäller den nu anhållna kvinnan vill polisen inte ange vilken relation hon hade till den mördade.

– Jag kan tyvärr inte gå in på hur det läget är. Vi vet, men har valt att inte gå in på hur det ser ut. Ärendet är känsligt och är ännu i sin linda, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.