Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Man begärs häktad misstänkt för mord på barn

En ung man begärs nu häktad misstänkt för mordet på ett treårigt barn i Skaraborg. Han misstänkts också för grov misshandel av ett ettårigt barn.

En kvinna anhölls tidigare på fredagen misstänkt för grov misshandel – men har nu släppts, uppger P4 Skaraborg. 

På tisdagskvällen kom ett treårigt barn till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. På onsdagskvällen dödsförklarade barnet och polisen inledde en förundersökning om mord. 

En man i 25-årsåldern greps på tisdagen och anhölls senare misstänkt för mord. Mannen är även misstänkt för misshandel för grov misshandel mot ett ettårigt barn i familjen. 

Nu begärs mannen häktad misstänkt för mord på det treåriga barnet och för grov misshandel av det ettåriga barnet. 

En kvinna anhölls tidigare på fredagen misstänkt för grov misshandel. Men hon är nu släppt. Det är dock oklart om kvinnan fortfarande är misstänkt eller inte. Hennes advokat kan inte svara på det eftersom yppandeförbud gäller, uppger P4 Skaraborg

Enligt polisen är mannen inte pappa till det avlidna barnet, men är bekant med barnets mamma.

Häktesförhandling kommer att hållas under lördagen.

Läs mer: Man anhållen misstänkt för mord på barn

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.