Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-atalad-misstanks-ha-mordat-fyrarige-sonen/

Sverige

Kvinna åtalad – misstänks ha mördat fyrårige sonen

Åtal har väckts mot en kvinna som misstänks för att ha mördat sin fyraårige son genom att strypa honom. Kvinnan som åtalas för mord har gjort vissa medgivanden. 

TT Text

Den 32-åriga kvinnan i Halmstads kommun åtalas för att ha mördat sin fyraåriga son.

– Jag gör gällande att hon har strypt sin son. Närmare än så vill jag inte gå in på vad som har framkommit, säger åklagaren Ann-Christin Claesson till TT.

Vad är hennes inställning till det hon anklagas för?

– Hon vidgår händelseförloppet att det är hon som har gjort det, men bestrider ansvar på grund av att hon inte har uppsåt, säger Claesson.

Pojken hittades död i kvinnans bostad strax före midnatt den 29 september i fjol efter att hon själv ringt till SOS alarm. Ingen annan person ska ha befunnit sig i bostaden när polis och ambulans kom dit.

– Det är bara mamman som är misstänkt. Det finns inga uppgifter om att det skulle ha varit någon annan inblandad i det här, säger Ann-Christin Claesson.