Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-dod-efter-ranforsok-minderarig-misstanks/

Sverige

Kvinna död efter rånförsök – minderårig misstänks

En kvinna i 55-årsåldern har avlidit av de skador hon fick vid ett rån- och mordförsök i Kungälv för snart två veckor sedan. En minderårig person är sedan tidigare misstänkt för brottet. 

Ärendet rubriceras som misstänkt mord, uppger polisen och tillägger att utredningsarbetet fortsätter med oförminskad kraft. Anhöriga har underrättats om att kvinnan har avlidit.

Det var den 10 maj som kvinnan utsattes för ett rånförsök på en gångbro i närheten av Thorildskolan i Kungälv. Kvinnan knivskars svårt vid överfallet och vårdades på sjukhus fram tills dess att hon avled. 

Tidigare i veckan meddelade polisen att en person som är under 15 år är misstänkt för brottet, och att denne hämtats in av polisen. Misstanken mot personen rubricerades vid den tidpunkten som försök till mord och försök till grovt rån. 

Utredningen kring brottet leds av åklagare och bedrivs enligt polisen som en LUL 31-utredning (lag med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare). Det då den misstänkta personen inte är straffmyndig. 

Tidigare i veckan var personen inte frihetsberövad men hade omhändertagits av socialtjänst.