Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 23:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-domd-for-mord-i-orebro/

Sverige

Kvinna dömd för mord i Örebro

En 51-årig kvinna har dömts till 14 års fängelse för mordet på en man i Örebro i fjol.

TT Text

Mordet inträffade i slutet av november. Mannen hittades svårt skadad i en trappuppgång. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Kvinnan befann sig i närheten av brottsplatsen och greps.

Förutom fängelsestraffet döms hon även till att betala 50 000 kronor i skadestånd vardera till mannens barn, skriver Örebro tingsrätt i ett pressmeddelande.

Den 51-åriga kvinnan, som nekat till mordet, döms också för andra brott.

Ämnen i artikeln

Örebro
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt