Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Kvinna häktad för könsstympning

En 28-årig kvinna har häktats i Kalmar misstänkt för könsstympning av en flicka i nedre skolåldern, skriver Blekinge Läns Tidning. Hon plockades in för förhör på torsdagen och anhölls en bit in i förhöret.

Kvinnan nekar till brott men enligt kammaråklagare Robert Knutsson är det mycket som pekar på att hon är skyldig. Hon har häktats på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– Jag kan säga så mycket att vi har en mycket tydlig berättelse från målsägande om vad som hänt och platsen för brott. Det finns också annan bevisning som ger stöd åt berättelsen, säger Knutsson till tidningen.

Alla former av könsstympning av flickor och kvinnor är förbjudet i Sverige sedan 1982. Under de drygt 35 år som lagen funnits så har endast tre personer dömts för brottet, som kan ge mellan två och tre års fängelse. Ett av fallen handlade om en planerad könsstympning och de andra två gällde fullbordat brott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.