Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 12:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-i-goteborg-misstanks-ha-blivit-bortford-av-okanda-man/

Sverige

Kvinna i Göteborg misstänks ha blivit bortförd av okända män

En kvinna i 50-årsåldern ska ha blivit bortförd i bil av flera okända män i Göteborg på torsdagen. Hennes man knivskars i samband med händelsen. 

– Vi tar det här på största allvar och har inlett en särskild händelse, säger Peter Adlersson på polisens ledningscentral.

Händelsen inträffade vid 20-tiden på Gärdsåsgatan i Utby/Kviberg.

Mannen uppger för polisen att han blev misshandlad med kniv utomhus.

– Okända män har försökt få med sig både mannen och hans hustru i en mörk minibuss/skåpbil. Mannen fick de inte med sig och han kunde senare larma polis, säger Peter Adlersson på polisens region väst.  

Mannen fördes till sjukhus, men skrevs ut på fredagen.

– Han har fått knivskador, om det är hugg eller rispor vet jag inte. Han har i alla fall lämnat sjukhuset i dag. Vi kommer att prata mer med honom.

Polisen har startat en förundersökning om försök till mord och människorov. De tar händelsen på största allvar och har inlett en särskild händelse för att ha tillgång till fler utredningsresurser. 

– Det är för att kunna säkra personalresurser under helgerna. Vi kan ta folk från hela regionen och kalla in folk som är lediga. 

Kvinnan är cirka 50 år och ska vid tillfället ha varit iklädd blå jacka, blåvitrandig blus och svarta byxor. Hon är cirka 160 centimeter lång och har mörkt hår.

Polisen har sökt med hundar och flugit över området med helikopter, men utan resultat.

– Vi har inga spår efter henne sedan hon försvann i går. 

Polisen söker nu eventuella vittnen och genomför dörrknackning i området kring Gärdsåsgatan. De vill ha uppgifter kring personer och fordon som varit synliga runt klockan 20 vid den aktuella gatan.

– Vi vill ha in ytterligare vittnesmål för att få in tips på vad och vem som kan ha gjort något.

Finns det något tänkbart motiv bakom händelsen?

– Det är naturligtvis saker vi jobbar hårt med. Vi tittar på hennes förflutna.