Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Kvinna kidnappades och våldtogs – dom i dag

Kvinnan hölls fången i flera timmar och våldtogs upprepade gånger i Malmö den 28 april, enligt en stämningsansökan mot en 25-årig man och en 16-årig pojke. Fallet är en del av en större utredning och i dag kommer domen.

Vid fritagningen av den kidnappade kvinnan sköts en av de åtalade i benet av polis. Gärningsmännen ska även ha försökt pressa den våldtagna kvinnans väninna på en lösesumma om minst 20.000 kronor. De står åtalade för människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning.

Männen misstänks även för våldtäkt mot en kvinna i en bil i Malmö den 8 april. Och den misstänkte 16-åringen har även, tillsammans med en 23-årig man, åtalats för grov våldtäkt mot en kvinna den 18 mars. De ska ha trängt sig in i en lägenhet där kvinnan låg och sov, och sedan utsatt henne för sexuella handlingar genom våld och dödshot.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.