Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-overfallen-utomhus-blev-slagen-med-tillhygge/

Sverige

Kvinna överfallen utomhus – blev slagen med tillhygge

En kvinna överfölls utomhus av en man i ett villaområde på Hammarö utanför Karlstad.

– Hon hade blivit slagen med ett tillhygge och fördes till sjukhus, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Värmland.

Rätta artikel

Larmet kom till polisen vid 06.28 på måndagen om att en kvinna i medelåldern blivit överfallen av en man och misshandlad med ett tillhygge på Hammarö söder om Karlstad.

Kvinna ska enligt polisen ha tagit sig till en förskola efter överfallet där hon fick hjälp att larma.

– En väninna till henne jobbade där och hjälpte henne att larma ambulans och polis. Jag vet inte vad det är för typ av tillhygge. Vi har ingen exakt brottsplats men vi arbetar efter att det skett någonstans i villaområdet Hammar på Hammarö, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Värmland. 

Kvinnan fördes till sjukhus. Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som grov misshandel och misstänker att överfallet var oprovocerat.

– Mannen ska ha sagt fula saker till henne med anspelningar på hennes ursprung. Det framgår inte mer av rapporten men kvinnan är mörkhyad i alla fall. En arbetshypotes är att det kan vara ett hatbrott men det är bara en hypotes eftersom vi inte har kunnat utreda det närmare än, säger Tommy Lindh.

Övriga omständigheter var initialt oklara. Den som har gjort iakttagelser kring händelsen uppmanas kontakta polisen på telefon 11414. 

– Vi har inga andra uppgifter än att det är en man som ska ha överfallit kvinnan. Kvinnan är svår att kommunicera med på grund av sina skador och hon är dessutom starkt påverkad av chock efter den här händelsen, säger Tommy Lindh.