Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnan-som-forde-bort-bebis-overklagar/

Sverige

Kvinnan som förde bort bebis överklagar

Den kvinna som tog en barnvagn med ett spädbarn i Göteborg i januari överklagar domen. Hon dömdes av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande.

Rätta artikel

I överklagan begär hon, via sin advokat, att hovrätten ska ”frikänna henne från ansvar för olaga frihetsberövande” eller åtminstone att sänka straffet. Motiveringen är att hon inte skulle haft uppsåt att ta barnet. Likaså vill kvinnan befrias från skadeståndet på 12.000 kronor.

Händelsen utspelade sig på Hisingen i Göteborg i januari i år. Medan en mamma skulle hämta ett äldre syskon på en förskola försvann barnvagnen som hon ställt utanför – och i vagnen låg hennes sju månader gamla dotter. Först efter två timmar hittades flickan, välbehållen, i sin vagn på en parkering utanför ett köpcentrum ett par kilometer därifrån.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, berättade under rättegången att hon var påverkad av alkohol och narkotika och inte förstod att det låg ett barn i vagnen. Hon dömdes trots det för olaga frihetsberövande och samtidigt för två fall av ringa narkotikabrott.

Läs också: 

Barn i barnvagn försvunnet utanför förskola i Göteborg

Kvinna som förde bort bebis döms till fängelse 

Ämnen i den här artikeln:

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt