Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Kvinnor överfallna i Östersund

Två kvinnor i Östersund ska ha blivit utsatta för attacker i samma område av för dem okända män natten till söndagen. I det första fallet utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök av tre unga män, i det andra fallet blev en kvinna slagen i ansiktet.

Det misstänkta våldtäktsförsöket inträffade i centrala Östersund vid 01-tiden. Enligt polisen ska tre män ha hoppat på kvinnan.

– Hon blev nerbrottad till marken och där ska de ha försökt slita av henne byxorna ,men hon har gjort motstånd och lyckats slå sig loss och springa från platsen – då ska gärningsmännen också ha sprungit därifrån, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland till TT.

Ingen har ännu gripits men polisen har signalement på de misstänkta gärningsmännen och utreder nu våldtäktsförsöket.

Ungefär en timma senare fick polisen ytterligare ett larm om ett kvinnoöverfall. En kvinna ska då ha blivit påhoppad av en ensam gärningsman i samma område som det första överfallet. Enligt polisen ska den för kvinnan okända mannen ha kastat ner henne på marken och slagit henne i ansiktet med knuten näve, skriver polisen på hemsidan. Därefter försvinner mannen från platsen.

I nuläget finns ingen misstänkt men även här har man startat en utredning av ärendet.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig till dem på 114 14 om man har gjort några iakttagelser i samband med överfallen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.