Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kycklingbonder-valjer-bort-ekologiskt-pa-grund-av-fiskmjol-i-fodret/

Sverige

Kycklingbönder väljer bort ekologiskt på grund av fiskmjöl i fodret

Under påsken köper svenskarna mängder med ägg.
Under påsken köper svenskarna mängder med ägg. Foto: Lina Eriksson

Under påsken köper svenskarna 3.000 ton ägg och äter mängder med kyckling. Många väljer ekologiskt för att de vill värna om planeten.

Vad alla inte vet är att det ekologiska fodret innehåller fiskmjöl vars ursprung inte går att spåra.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in