Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-26 14:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/kyrkan-sovplats-nar-malmo-dignar-under-trycket-1/

Sverige

Kyrkan sovplats när Malmö dignar under trycket

Bild 1 av 4 Mer än hundra flyktingar, män från Afghanistan, Irak och Syrien sover sedan ett par dygn på golvet och på bänkarna i Johanneskyrkan i Malmö. Nekat Amiri tittar på film på sin mobil när kompisarna sover runt omkring.
Bild 2 av 4 Hibatullah Al Nafi, 26 år, är från Damaskus och bor i Halland sedan två år. Nu väntar hon utanför Malmömässan på maken. De gifte sig i december 2013, men han var tvungen att fly för att inte behöva göra militärtjänsten.
Bild 3 av 4 ”Det här går utöver alla prognoser”, säger Jennie Sörman, stabschef för krisledningen i region syd hos Migrationsverket.
Bild 4 av 4 Suhur al Abed från Syrien väntar på bussen som ska ta henne till registreringen på Migrationsverket.

– Jag tror inte att resten av Sverige har sett vad Malmö gör!

Katrin Stjernfeldt Jammeh är kommunalråd i en stad där pendeltågsstationen har förvandlats till gränskontroll, mässan till Migrationsverkets väntrum, skolgymnastiksalar till boende för ensamkommande flyktingbarn och kyrkor till natthärbärgen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in