Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Kyrkans prideflagga höggs ner – för andra gången

Regnbågsflaggan. Arkivbild.
Regnbågsflaggan. Arkivbild. Other: Vilhelm Stokstad/TT

När regnbågsflaggan hissades vid den välkända Masthuggskyrkan i Göteborg blev flaggstången nerhuggen redan följande natt. Cirka tio personer hjälptes åt att fälla stången, uppger ett vittne enligt Göteborgs-Posten.

Regnbågsflaggan hissades inför festivalen West Pride i veckan. Det gjordes också vid förra årets festival, och även då blev kyrkans flaggstång snabbt nerhuggen. I båda fallen försvann också flaggorna.

På söndagen hölls en särskild gudstjänst med anledning av sabotaget. Kommunen lånar nu ut en stång för att regnbågsflaggan ska vaja vid Masthuggskyrkan igen, skriver Göteborg Direkt.

Båda sabotagen är polisanmälda. Utredningen om förra årets händelse har dock lagts ner.

– Den här gången måste vi se till att det görs mer, säger kyrkoherde Anders Leitzinger till GP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.