Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 21:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lakare-ska-utbildas-i-ai-och-innovation-pa-sahlgrenska/

Sverige

Läkare ska utbildas i AI och innovation på Sahlgrenska

Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, är stolt över den nya teknikutbildningen. Projektledaren Martin Holmudden och Caroline Damgaard som är civilingenjör på Innovationsplattformen inom Västra Götalandsregionen leder uppstarten.
Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, är stolt över den nya teknikutbildningen. Projektledaren Martin Holmudden och Caroline Damgaard som är civilingenjör på Innovationsplattformen inom Västra Götalandsregionen leder uppstarten. Foto: Tomas Ohlsson

Pappersjournaler som scannas in och it-system som inte kommunicerar med varandra. Svensk sjukvård har mycket att vinna på digital utveckling. Det tror de nio läkare som blir först ut att utbildas i innovation och teknik vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in